این وبسایت مربوط به همکاران گرامی در حوزه سیستم های مداربسته می باشد. در این نوشتار به این سوالها پاسخ میدهیم که آیا مونتاژ دوربین مداربسته کار سختی است یا خیر و آیا به تجهیزات خاصی نیازمند است یا خیر.
اگر به صورت کلی در نظر بگیریم مونتاژ دوربین مداربسته نیاز به تخصوص خاصی ندارد و هرکسی که اطلاعات جزئی در مورد برق و الکترونیک داشته باشه میتواند کار مونتاژ را در لول های پایین شروع کند. شاید سوال این باشه که لول های پایین یعنی چه، منظور از لول پایین این است که شما اطلاعات زیادی در مورد قطعاتی که در دوربین استقاده میکنید ندارید و در مورد مونتاژ دوربین هم باید به سطحی از تجربه برسید که بتوانید هم فوکوس خیلی خوبی روی تصویر داشته باید وهم دوربین شکیلی مونتاژ کرده باشید
برای مونتاژ دوربین به چه قطعاتی نیاز است؟
مونتاژ دوربین مدار بسته شامل چند قطعه اصلی و چند قطعه فرعی که بسته به نیاز های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد تقسیم بندی میشوند
5- کابل دوربین
6- سیم سی دی اس
7-پیچ
8-اسپیسر
9-رینگ فوکوس
10-فوم دور لنز
11-لیبل
12-ضربه گیر و جعبه
برای مونتاژ قطعات باید دقت وحساسیت به خرج داد چون با یک لغزش کوچک پیچگوشتی امکان داره به برد دوربین مداربسته آسیب بزنید یا اگر مثبت یا منفی را اشتباه بزنید به برد آسیب برسانید.
تجهیزات مورد نیاز برای مونتاژ دوربین مدار بسته
- NVR یا DVR
- کابل رابط بین دوربین و دستکاه
- تلویزیون یا مانیتور که اگر کیفیت خوبی داشته باشه میتواند به شما در مونتاژ با کیفیت دوربین مداربسته کمک زیادی کنه
- پیچگوشتی
برای شروع کار اول باید دست ها خود رو به خوبی بشوید با از دستکش های تمیز بدون پرز استفاده کنید.
محیط کار شما برای مونتاژ ترجیحا باید تمیز و بدون گردو غبار باشد گه اگر بخواهید به صورت حرفه ای این کار را انجام دهید میتوانید از اتاق های کلین روم استفاده کنید اتاق های کیلین روم به اتاق هایی گفته میشود که دارای کمترین آلودگی و گرد و غبار میباشد که در مورد آن نیز در مقاله ای جداگانه توضیح خواهیم داد.
برای مرحله اول شما باید لیبل رو ایمیج سنسور (سنسور تصویر ) را جدا کرده و به خوبی سنسور آن را تمیز نمایید چرا که در فرایند ساخت برد ها امکان ایجاد کثیفی یا گردو غبار وجود دارد .
برای این که متوجه بشید که برد به خوبی تمیز شده است میتوانید از زده بین های دوربین دار استقاده کنید یا این که برد را روشن کرده و با گرفتن تصویر برد دوربین در نور متوجه لکه ها روی امیج سنسور خواهید شد در این صورت میتوانید برد دوربین مداربسته را به خوبی تمیز کنید.
توجه: در زمان تمیز کردن زمانی که برد دوربین مداربسته روشن است باید دقت داشت که هر گونه اتصالی روی برد باعث آسیب دیدن برد خواهد شد.
بعد از تمیز کردن برد دوربین مداربسته باید فورا ای ار کات را روی برد مونتاژ کرد که مانع ورو کرد وغبار برروی ایمیج سنسور شود ای ار کات ها معمولا بدون کثیفی و گرد وغبار هستند.
نکته: توجه داشته باشد که هر زمان که لازم است از قطعه استفاده کنید لیبل های محافظ آن را جدا کنید و فورا آن را مونتاژ کنید قبل از آنکه گرد وغبار روی آن بنشیند.
بعد از مونتاژ ای ار کات لیبل روی آن را جدا کرده و لنز دوربین مداربسته را بر روی آن ببندید.
توجه: در زمان بستن لنز باید توجه داشته اشید که دستتان بر روی جلو و عقب لنز برخودر نکند که باعث چرب شدن لنز دوربین مداربسته میشود و تمیز کردن آن نیز سخت میشود.
برای فوکوس کردن لنز دوربین مداربسته میتوانید از فایل پی دی اف که در زمینه این مقاله هست استفاده کنید که میتوانید آن را روی کاغذ آچار پرینت گرفته و در فاصله حدودا 3 تا 4 متری قرار دهید و با چرخاندن لنز به نقطه فکوس لنز برسید زمانی به نقطه فکوس واقعی رسیده اید که بیشترین جزایات نسبت به مرکز دایره قابل مشاهده است در این نقطه بدون آن که لنز تغییر موقعیت دهد باید لنز را توسط پیچ یا چسب یا رینگ فوکوس محکم کرد.
نکته: بهترین روش برای محکم کردن لنز در صورت امکان استقاده از رینگ فوکوس میباشد چراکه در صورت استقده از پیچ امکان بهم خودن فکوس لنز در قسمتی از تصویر میشود و درصورت استقاده از چسب نیز درصورتی اگر لنز و یا ای ارکات آسیب ببینند به سختی امکان تعویض آن ها وجود دارد.
توجه: بعد از انجام فوکوس و محکم کردن لنز مجدد در پوش لنز را روی آن قرار دهید تا زمانی که به صورت کامل داخل بدنه دوربین قرار بگیرد چراکه امکان کثیف شدن یا آسیب دیدن لنز در زمان مونتاژ وجود دارد.
فوکوس کردن یکی از مهمترین و اصلی ترین قیسمت مونتاژ دوربین مداربسته میباشد که شما باید دقت و حساسیت زیادی به آن داشته باشید.
تا اینجای کار برای مونتاژ تمامی دوربین های مداربسته مشترک هست مرحله بعد مربوط میشه به رد کردن کابل روبین از داخل کیس که بستگی به نوع کیس یا بدنه دوربین مداربسته دارد
که کیس های دوربین مداربسته بسته به دام ویا بولت بودن آن یا زده آب بودن یا نبودن آن متفاوت است .
بعد از عبور کابل دوربین از داخل پایه یا بدونه دوربین نوبت به سوکت زدن میشود که باید با توجه به دیتاشیت مربوط به برد مورد نظر سوکت زده شود که رنگ بندی و دیتاشیت برد ها در صفحه مربوط به هر برد وجود دارد .
توجه: در زمان سوکت زدن دقت لازم را داشته باشد که در صورتی که این کار اشتباه انجام شود موجب آسیب دیدن شدید برد خواهد شد .
بعد از انجام مراحل بالا فقط مونتاژ برد داخل کیس دوربین مداربسته و اتصال کابل دوربین مداربسته به برد میماند .
برای مونتاژ برد به داخل کیس دوربین مداربسته باید دقت داشت که از اسپیسر هایی با سایز های دقیق استفاده شود که فاصله بین لنز و شیشه جلوی کیس حدود یک میلیمتر بشتر نشود چرا که امکان این وجود دارد که خود کیس وارد تصویر شود ویا برگشت نور مادون قرمز یا نورمرئی به داخل لنز باعث سفید شدن دور تصویر شود و هم از نظر ظاهری نمای خوشایندی نداشته باشد.
توجه: در زمان بستن برد بر روی کیس حتما از فوم دور لنز استفاده شود چرا که از برگشت نور مادون قرمز یا نور مرئی را به داخل لنز را به حداقل میرساند وباعث تصویر شفافی را در شب میشود.
رمز فایل پیوست: armasafe.ir